Bekkasiner med stegte druer

 
 

Bekkasiner er små fugle, der hører til sneppefamilien. Der findes enkelte bekkasine,, de vejer cirka 100 g og dobbelt bekkasiner, der vejer ca. 200g.
De plukkes, dog skal hovedet flås og øjnene fjernes, da fuglen ofte serveres med hoved, ligesom dens nære slægtning skovsneppen. Det lange næb regnes som en delikatesse, der tygges og suges ud.

Bekkasinen skal ikke ”hænge” , som sneppen, men spises indenfor ganske få dage efter jagten, der foregår om efteråret. Fuglene bør først plukkes og tømmes lige før de skal bruges.

Ingredienser:
8 dobbelt bekkasiner eller
12 enkeltbekkasiner
16 – 20 vindruer
50 g smør
Salt og peber
1 dl eddike fra syltede
agurker eller asier
1 dl piskefløde (gerne sur)

Tilbehør:
8-12 små runde franskbrødsskiver
30 g smør

Stegetid:
10 – 15 min.

Sådan gør du:

Pluk fuglene og flå hovedet ved at skære halsskindet frit og krænge det af.
Tag øjnene ud med en skarp, spids kniv og hug fødderne af.

Svid fuglene og tag dem forsigtig ud.
Gem hjerter, levere og kråser.
 
Del druerne på langs og fjern kernerne.
Fordel dem i fuglene.

Sæt fuglene op ved at trykke lårene op mod brystet og stikke de lange tynde næb igennem begge lår og kroppen .

Brun dem hurtigt i smør på alle sider og dæmp varmen.

Drys herefter med salt og peber og lad dem stege ved meget svag varme i 10–15 ,
Afhængigt af fuglenes alder og størrelse.

Hak hjerter, levere og  kråser og brun det i lidt smør.

Tag de færdigstegte fugle op af  gryden.
Kom den brunede indmad i gryden og tilsæt eddiken og lad det koge nogle minutter.
Tilsæt fløden og kog saucen godt igennem.
Smag til med salt og peber.

Steg franskbrødsskiverne i smør og læg dem på et fad.

Dryp dem med saucen og læg en fugl på hver

Server tiloversbleven sauce til.

 
tekst
ide-og design: KRAFTnewmedia.dk