|
Kanin er fremragende kød og kan sagtens være et bæredygtigt kødvalg – desværre er det ikke så almindeligt at spise kanin herhjemme. Denne ragout er baseret på fornemme smage fra Italien, hvor kanin til gengæld er en udbredt spise. Her parres det lyse kød med hvidvin, hvidløg, dadeltomater, frisk basilikum og sorte oliven.
ingredienser
2 kg kanin
2 tsk fint salt
1 løg
4 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
1 dl hvidvin
8 dl fjerkræbouillon
800 g dadel tomater
100 g sorte oliven af god kvalitet
1 bundt basilikum
Desuden
olivenolie til stegning
havsalt
Friskkværnet peber
koldpresset olivenolie
Friskbagt brød
hvedekerner
Kaninragout lavet i ovnen med kartofler, gulerødder, løg og svampe.
Det hele skal brune af på panden, i et ovnfast fad og så skal der hvidvin over.
Herefter passer retten sig selv i ovnen til man skal spise.
Sådan gør du:
Gnid kaninen ind i 2 tsk. fint salt.
Dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over.
Skær kaninen op i ryg og lår, del forben og bagben i leddet. Skær ryggen op i 4 stykker.
Varm en tykbundet gryde op, og brun alle kødstykkerne i olivenolie.
Krydr dem med peber.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
Kom dem i gryden sammen med revet citronskal, citronsaft, hvidvin og bouillonen.
Skyl tomaterne, og halver dem.
Kom ca. halvdelen af tomaterne ned til kaninen, og gem resten til servering.
Lad kaninen simrekoge ved svag varme i 45-60 minutter under låg – tag rygstykkerne op efter en lille halv time.
Når alle kødstykker er færdigkogt, så tag dem op, og hold dem varme.
Kog skyen ind til ca. 6 dl. Vend de resterende tomater og de sorte oliven ned i gryden sammen med kødstykkerne og plukkede basilikumblade, og lad det hele få varmen.
Smag til med salt og peber.
Frisk smagen op med citronsaft og nogle dråber af din bedste olivenolie.
Spis med friskbagt brød og kogte hvedekerner.
|
|