Jægerens grydestegte fasaner

 
 

Fasanen re en vildtfugl af hønseracen. Hanen er største. En udvokset fasanhane vejer omkring 1 ½ kg, mens en udvokset fasanhøne vejer omkring 1 kg. Man beregner 1 fugl til 2-3 personer

Jagttid for fasaner  01 .10 – 31.01

ingredienser til 4 personer

2 fasaner
1 bundt persille
150 gram smør
8 skiver bacon  
1 deciliter portvin
8 deciliter hønsefond (eller vildtfond)
1 grofthakket løg
1 grofthakkte persillerod  
2 fed hvidløg
2-3 kviste frisk timian
3 teskefulde ribsgele
2 deciliter piskefløde
1 spiseskefuld æbleeddike
Lidt Maizena
Salt og friskkværnet peber

fremgangsmåde

Skyl fasanerne grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Giv dem så lidt salt og peber.
Mos friskhakket persille sammen med 100 gram smør, og fordel det i fasanerne.
Omvikel hver fasan med fire skiver bacon - sæt eventuelt bacon fast med kødnåle.
Kom resten af smørret i en varm og stor stegegryde, og lad det bruse af.
Brun fasanerne (det kan være godt tage en ad gangen - godt og grundigt i smørret, og læg dem begge i gryden.
Kom portvin i, og derefter hønsefond. Lad det koge op, og tilsæt så løg, persillerod og timian.
Skru ned for blusset, læg låg på og lad nu fasanerne småsimre i cirka en time, så de steges helt møre.
Tag fasanerne op af gryden, og læg dem på et skærebræt.
Sigt stegeskyen over i en skål, og hæld den tilbage i gryden.
Kog op.
Tilsæt ribsgele og piskefløde, og smag derefter vildtsovsen til med æbleeddike (der giver en smule syre til den fede vildtsovs), salt og friskkværnet peber.

Jævn vildtsovsen med lidt maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.

Partér fasanerne, og anret sammen med den lækre sovs.
Selvfølgelig serveret med hasselbach kartofler og waldorfsalat.

Til jægerens stegte fasan anbefaler vi:

 

 
ide-og design: KRAFTnewmedia.dk