|
ingredienser
4 skovduer – soignerede
salt og peber
2 skiver bacon – delt i halve
2 fed hvidløg – delt i halve
1 rødløg – delt i kvarte
4 små duske frisk timian
4 små duske frisk rosmarin
4 strimler citronskal à ca 1 x 5 cm – kun det yderste gule
1,5 dl tør rødvin
5 dl hønsebouillon
400 g blandede svampe – foreksempel bøgehatte, østershatte, gule østershatte og markchampignons.
4 dl fløde
1½ spsk ribsgelé
sådan gør du
Lidt maizena rørt ud i en sjat vand.
Lidt kulør
Krydr duerne ud- og indvendig med salt og peber.
Fordel bacon, hvidløg, rødløg, timian, rosmarin og citronskal i 4 og prop det ind i duerne og luk med kødnåle.
Brun duerne i 2 spsk smør i en stegegryde.
Hæld rødvin og bouillon i gryden og lad duerne simre i 1 time og 15 minutter under låg.
Vend duerne en gang undervejs. I mellemtiden – brun svampene på en tør pande, krydr med salt og peber og sæt til side.
Tag de færdigstegte duer op af gryden og hold dem varme.
Kog stegeskyen ind til ca det halve.
Tilsæt fløde og ribsgelé og lad det simre et par minutter.
Jævn sovsen med maizena rørt ud i vand og lad den simre endnu et par minutter.
Farv sovsen med lidt kulør, tilsæt svampene og bring sovsen i kog.
Smag til med salt og peber, kom duerne tilbage i gryden og varm retten igennem et par minutter.
pæresalat
ingredienser
1 lille romainesalathoved – revet i mindre stykker
4 pærer – skåret i både og befriet for kærnehus
Saft fra ½ citron + lidt ekstra til at dryppe på pærerne, så de ikke misfarves
1-2 stængler bladselleri med top – fintsnittet
1-1½ dl piskefløde
2-3 spsk sukker
Arranger romainesalat, pærer og bladselleri på et fad.
Rør fløde, citron og sukker sammen i en lille skål, indtil fløden tykner.
Smag dig frem, hvor sur/sød du foretrækker dressingen.
Server dressingen til salaten, så den enkelte selv kan dosere.
endvidere:
Kogte kartofler
Ribsgelé eller tyttebærsyltetøj |
|